Voetzorg Veluwezoom

Medisch Pedicure, Oncologisch Voetzorgverlener en Sportpedicure

Nagelregulatie

Nagelregulatie is het verbeteren en begeleiden van ingroeiende- of ingegroeide nagels, pijnlijke en gekrulde nagels door middel van het plaatsen van een nagelbeugel. Ik gebruik in mijn praktijk de UniBrace nagelbeugel. Daarvoor heb ik een speciale opleiding gevolgd.

UniBrace certificaatIk maak deze beugels zelf precies op maat van de nagel. De beugel wordt met haakjes om de nagel geplaatst of geplakt op de nagelplaat of een combinatie daarvan. De UniBrace wordt gefixeerd met composiet dat is goedgekeurd voor medische toepassingen, het is veilig voor gebruik op het menselijk lichaam, zelfs in geval van een eventuele ontsteking.


 

Nagelreparatie

Nagelreparatie is een techniek waarbij door middel van gel of acryl een gescheurde, afgebroken of stootnagel wordt hersteld. Het is ook mogelijk lelijke kalknagels te repareren met gel. De gel- of acryltechniek wordt ook toegepast om een ingroeiende nagel in zijn groei te begeleiden. Een nagel kan zelfs gedeeltelijk of  helemaal vervangen worden.


Mooie resultaten worden verkregen met LCN gel en Magnetic Prestige acryl. Beide technieken kunnen afgelakt worden. met LCN lak.

acryl
acryl
LCN gel
LCN gel
LCN gel
LCN gel

 

 

Arkadatechniek

Sinds 2020 mag ik mij Arkada specialist noemen. Deze Arkada techniek is een corrigerende methode voor ingroeiende nagels en tunnelnagels. Deze kan toegepast worden wanneer andere behandelmethoden geen resultaat bieden. Een drastische ingreep zoals het verwijderen van de nagel is niet altijd nodig dan zou deze techniek juist uitkomst kunnen bieden.

Cliënten voelen direct verlichting na één behandeling. Vaak is één behandeling voldoende maar soms is het nodig om na een aantal weken op controle afspraak te komen, daarbij kan een kleine aanpassing gemaakt worden zodat er een goed resultaat is te behalen.

Tijdens de behandeling wordt de nagel uit de nagelwal getild. Dit gebeurt in een zogenaamde Arkadakubus waarin de teen gefixeerd wordt. De nieuwe nagelvorm wordt begeleid met acryl.